Tuesday, 25 August 2009

Most popular food at bazar Ramadhan


Dah masuk hari ke-4 berpuasa. Pada Anis apa yang menarik dalam bulan Ramadhan ni selain memperbanyakkan amal ibadat, bertadarus, pegi solat terawih kat masjid, bersahur and berbuka dengan family or kengkawan is pegi bazar Ramadhan untuk beli juadah berbuka puasa.

Kalau kat sini Anis selalu pegi Bazar Ramadhan Taman Melawati. Kat bazar ni macam-macam food and drinks boleh dapat. Food yang paling popular kt bazar Taman Melawati ni is ikan bakar nelayan, popia basah Zaiton and tepung pelita.

If you happen to stop by this bazaar, you must try the foods that I mentioned. To find ikan bakar nelayan..senang je..just look for a long queue at the middle of the bazaar. Untuk popia basah..seller guna open-up truck instead of payung situated at the first row from the roadside. Famous tepung pelita plak Anis tak jumpa lagi. I will update this later..hehe. And jangan lupa pakai mask.

For the past 3 days, Anis dah beli kurma, taufa, air soya panas and lala goreng cili. Adik-adik plak beli nasi dagang and nasi kerabu.

Hmmm..daripada banyak-banyak ni apa yang paling popular ek. Anis dah listkan a few foods yang selalu ada kat bazar Ramadhan (pls scroll down to end of page) for you to vote..just for fun :)

pic source:KNizam Artwerk

3 comments:

mast@work said...

aku pun suke param melawati.. harris suka beli fruit juice kat situ..

fanor said...

ni namanya mendera perut dan tekak ku di sini...

Anis said...

mast: fruit juice dia blend from real fruits..mmg syok

fanor: sori la..x bermaksud pun..hehe. fanor citer la kt qatar tu diorg mkn apa utk iftar.